Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Onvrijwillige zorg in de gehandicaptenzorg en psychogeriatrie

De Wet zorg en dwang (Wzd) nader belicht

woensdag 7 september 2022

Ook online te volgen

Congres


Benieuwd welke voorzorgsmaatregelen wij treffen mbt Covid-19/Corona?

De Wet zorg en dwang (Wzd) is sinds 1 januari 2020 een feit. Er is nog sprake geweest van een overgangsjaar, maar sinds januari 2021 is de voorloper van deze wet (de wet BOPZ) definitief van tafel. 

De Wzd regelt de rechten bij onvrijwillige zorg van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening. Uit de Wzd blijkt dat professionals zo goed mogelijk rekening moeten houden met de voorkeuren van de patiënt of cliënt. Dwang is altijd een uiterste redmiddel. Het uitgangspunt is dan ook altijd ‘nee, tenzij….’.

Vergroot tijdens dit congres uw kennis over onvrijwillige zorg bij mensen met een verstandelijke beperking en/of psychogeriatrische aandoening (zoals dementie).

Tijdens deze dag, die zal bestaan uit een plenair ochtendprogramma en interactieve deelsessies in de  middag, zal er onder andere worden stilgestaan bij de volgende onderwerpen:

  • De kaders, reikwijdte en laatste ontwikkelingen van de Wzd
  • De verschillende vormen en het toepassen van onvrijwillige zorg
  • De Wzd in de praktijk: casuïstiek en dilemma’s

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen aan het dagprogramma in combinatie met een verdiepingssessie naar keuze. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad “Kosten”. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving. 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eva Komen
Eva Komen
Adviseur incompany & Wzd-nascholing/ Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl