Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Ziekte in het gezin

Begeleiden van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder

Woensdag 23 november 2022

Nieuw thema!

Congres


'We hebben een afwijking gevonden op de foto'. Deze mededeling heeft niet alleen impact op de patiënt, maar op alle relaties om diegene heen. 

Een ziekte raakt een mens nooit alleen.

Extra complex is het nog wanneer er (jonge) kinderen bij betrokken zijn. Niet alleen de patiënt, maar alle leden van het gezin krijgen te maken met verlies. Verlies van een gezond lichaam. Een lichaam dat eerst kon zorgen, maar nu verzorgd moet worden. Het zorgeloze leventje van voor de ziekte is nu voorbij. Hoe kunt u kinderen en jongeren begeleiden tijdens de onzekerheid die een ernstig somatische ziekte met zich mee brengt? En hoe brengt u gezinnen verder wanneer hoop en dromen uit elkaar zijn gespat? 

Tijdens dit congres leert u de theoretische én praktische vaardigheden die u nodig heeft bij het begeleiden van kinderen en jongeren die een intense periode meemaken. U leert bijvoorbeeld hoe een kind ziekte begrijpt in de verschillende ontwikkelingsfasen van zijn leven, maar ook hoe u een kind kunt begeleiden in een palliatief traject. 

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad 'kosten en korting'. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eva Komen
Eva Komen
Adviseur incompany & Wzd-nascholing/ Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl