Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Gezondheidsrecht voor zorgprofessionals

Alle ins en outs overzichtelijk, compact en direct toepasbaar in jouw praktijk

Driedaagse cursus | diverse startdata

15 PE-punten!

Cursus

Naast deze cursus voor zorgrofessionals, bieden wij de cursus gezondheidsrecht ook aan voor juridisch professionals (klik hier). Twijfel je welke cursus beter bij jou past? Neem dan gerust contact op met Mirte Verwasch.

De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de AVG en de Wzd en Wvggz zijn zomaar een paar voorbeelden van wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional krijg je tijdens jouw werk met deze en vele andere wetten en regels te maken.

Het is van het grootste belang dat je weet welke wet- en regelgeving er geldt. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Tijdens deze driedaagse cursus wordt alle relevante wetgeving besproken, krijg je tal van handvatten en worden veel praktijkvoorbeelden met je besproken.

Na afloop van deze cursus:

  • Ben je op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
  • Heb je een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet je precies hoe te handelen wanneer je er zelf mee te maken krijgt.
  • Weet je om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.
  • Verschaft je kennis over het medisch strafrecht en leer je over de vordering van het medisch dossier door politie/OM, aangifte tegen een patiënt en toetsingskader euthanasie.

Hiernaast komen nog vele andere onderwerpen aan bod. Door de beperkte groepsgrootte is er veel ruimte voor discussie en vragen van de individuele deelnemers en kunt je ook jouw eigen casuïstiek inbrengen.

De docenten van deze cursus hebben allen zeer veel juridische ervaring en zijn uitstekend op te hoogte van het reilen en zeilen binnen de gezondheidszorg.

 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Mirte Verwasch
Mirte Verwasch
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl