Belangrijke informatie COVID-19/Coronavirus

Hoe gaan wij om met coronamaatregelen tijdens onze nascholingen?

Lees verder

Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Gezondheidsrecht voor juridische professionals

Verdiepend en praktijkgericht

Driedaagse cursus in Utrecht | startdatum 19 mei 2020

Online te volgen!

Cursus

Benieuwd welke voorzorgsmaatregelen wij treffen mbt Covid-19/Corona?

De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de WTZa en de Awtza en de Wzd en Wvggz zijn enkele van de vele wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als juridisch medewerker of adviseur binnen een zorginstelling bent u vraagbaak en kennisbank voor de zorgprofessionals en de raad van bestuur. 

Het is van het grootste belang dat u weet welke regels er gelden. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe u er het beste mee om kunt gaan.

Deze cursus is erop gericht om u als juridisch professional een overzicht en verdiepende kennis te bieden. In drie dagen wordt alle relevante wetgeving doorgenomen en worden op interactieve wijze veel praktijkvoorbeelden met u besproken.

Na afloop van deze cursus:

  • Bent u op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
  • Heeft u een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet u zorgprofessionals goed te adviseren.
  • Weet u om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.
  • Kent u de reikwijdte van de Wkkgz en de toekomstige WTZa en Awtza en weet u welke eisen deze wetten aan uw instelling stellen.

Hiernaast komen nog vele andere onderwerpen aan bod. Door de beperkte groepsgrootte is er veel ruimte voor discussie en vragen van de individuele deelnemers en kunt u ook uw eigen casuïstiek inbrengen.

De docenten van deze cursus zijn ervaren advocaten in het gezondheidsrecht en zijn uitstekend op te hoogte van het reilen en zeilen binnen de gezondheidszorg.

Deze cursus vindt geheel online plaats.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Marion Geraads
Marion Geraads
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl