Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Wzd-functionaris update dag

Theoretisch én praktisch

Diverse startdata

Cursus


De Wet zorg en dwang (Wzd) is al even van kracht en de eerste wetswijzigingen hebben al plaatsgevonden. Begin augustus 2023 heeft demissionair minister Helder een brief aan de kamer gestuurd (klik hier) waaruit blijkt dat er gewerkt wordt aan een voorstel voor het verbeteren van de Wzd en Wvggz. Zij schrijft hierin dat zij het van groot belang vindt om tot een wet te komen die goed aansluit bij de praktijk en de belevingswereld van mensen die met gedwongen zorg te maken krijgen. 

Vanaf 1 januari 2024 zijn er bestuurlijke afspraken voor de uitvoering van de Wet zorg en dwang (Wzd) opgesteld tot de voorgenomen wetswijziging van de Wzd in werking treedt. Dit betekent dat er een overgangsperiode is waarin deze tijdelijke afspraken gebruikt kunnen worden in afwachting van de wetswijziging. De nu voorliggende bestuurlijke afspraken zijn gemaakt om de cliëntenbescherming meer recht te doen en om de uitvoerbaarheid voor zorgverleners te verbeteren. Tevens maken de afspraken het mogelijk om meer maatwerk toe te passen.  

Binnen de zorginstellingen is de wet geïmplementeerd en heb jij als Wzd-functionaris mogelijk de nodige ervaring opgedaan. Een goed moment om jouw kennis op te frissen. Wat zijn de wetswijzigingen? Waar loop jij tegenaan? En is er een casus die je voor zou willen leggen?

Als oud-deelnemer van de 8-daagse opleiding Wzd-functionaris in de ouderenzorg/gehandicaptenzorg bieden wij je de mogelijkheid om jouw kennis in één dag op te frissen.*

Ben jij werkzaam als Wzd-functionaris en wil jij jouw kennis over de Wzd updaten? Volg dan deze praktische én theoretische cursusdag!

In de ochtend zal een een update gegeven worden van de belangrijkste wijzigingen in de Wzd. In de middag komt het beoordelen van zorgplannen en casuïstiek uit de praktijk aan de orde.

 

Let op: maximale groepsgrootte is 25 personen.

*Ben je wel in de praktijk werkzaam als Wzd-functionaris? Maar heb je niet de Wzd-functionaris opleiding bij Medilex gevolgd? Ook dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Judith Vaessen
Judith Vaessen
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl