Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Zorgverantwoordelijke Wzd

Theorie en praktische handvatten

Diverse data

10 PE-punten

Sprekers

Justa houdt zich reeds 9 jaar vanuit haar eigen onderneming Bos Zorgtoezicht & Advies bezig 

  • - als onafhankelijk voorzitter met calamiteitenonderzoeken bij ernstig blijvend letsel of onnatuurlijke dood,
  • - met advisering van diverse zorgorganisaties in de langdurige zorg (veelal in crisissituaties zoals Verscherpt Toezicht ingesteld door de IGJ) op het gebied van het verbeteren van kwaliteit van zorg en veiligheid,
  • - scholingen,
  • - en voert ook onafhankelijk toezichtbezoeken/audits uit bij zorginstellingen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg in opdracht van de RvB en/of RvT. 

Haar focus ligt op het inzicht krijgen in de risico’s op het gebied van kwaliteit van zorg en persoonlijk welbevinden van cliënten, veiligheid en het geven van concrete verbeteradviezen (leren en verbeteren binnen zorgorganisaties). 
Justa is van 2002 t/m 2012 werkzaam geweest bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (tegenwoordig IGJ), waarvan tussen 2006 en 2012 als Senior Inspecteur Ouderenzorg. 
Daarvoor was zij actief als verpleegkundige in een academisch ziekenhuis en de GGZ. Justa heeft HBO-Verpleegkunde en Medische Sociologie aan de UvA gestudeerd.
In 2019/2020 was Justa lid Raad van Toezicht met portefeuille Kwaliteit en Veiligheid van een landelijke thuiszorgorganisatie (welke werd overgenomen door een andere partij). 
Tijdens de coronacrisis is Justa eerst fulltime aan de slag gegaan bij een verpleeghuis omdat er extra handen aan het bed nodig waren. Zij werkte daarna nog een half jaar als oproepkracht.
Haar drijfveren zijn goede en liefdevolle zorg voor cliënten en focus op het morele kompas bij bestuur en toezichthouders van zorgorganisaties .
 

Stijn is arbeids- en organisatiepsycholoog en geeft al ruim 10 jaar trainingen over gedragsverandering, gespreksvoering en psychologie. Stijn volgde een trainersopleiding aan de Universiteit Utrecht waar hij vervolgens ook meerdere jaren als docent bij de opleiding Psychologie les gaf. Op dit moment is Stijn verbonden aan de Hogeschool van Utrecht als docent, trainer en studieloopbaanbegeleider voor verschillende opleidingen.

Naast deze werkzaamheden geeft hij training in organisaties om mensen te helpen: beter met elkaar te communiceren, moeilijke gesprekken te kunnen voeren en samen te leren. Stijn is creatief, enthousiast en houdt er van om zich te verdiepen in theorie en onderzoek. Hij vindt het leuk om deze kennis praktisch toepasbaar te maken en op een dynamische manier over te brengen tijdens zijn trainingen.

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Greta van de Weerdhof
Greta van de Weerdhof
directeur/adviseur incompany & Wzd-nascholing
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl