Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Zorgverantwoordelijke Wzd

Theorie en praktische handvatten

Diverse data

10 PE-punten

Sprekers

Jorg is arbeids- en organisatiepsycholoog en geeft al ruim acht jaar trainingen op het snijvlak van gedragsverandering, werk en psychologie. Jorg volgde een trainersopleiding aan de Universiteit Utrecht waar hij ook het vak communicatievaardigheden doceerde. Hij heeft veel ervaring met het geven en ontwikkelen van trainingen voor de zorg- en welzijnssector. Bij Medilex specialiseerde hij zich als senior congresmanager in aanspreekcultuur, zelfsturende teams en leiderschap in de zorg. Gedurende vier jaar was Jorg verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering van cursussen en congressen rondom deze thema’s.

Tegenwoordig werkt hij fulltime als zelfstandig trainer vanuit zijn eigen bedrijf. Hij houdt zich hoofdzakelijk bezig met trainingen, teamcoaching en lezingen rondom thema’s als aanspreekcultuur, communicatie, teamontwikkeling, omgaan met werkdruk en stress, emotiemanagement en positieve psychologie. Hij wordt vaak gevraagd door teams of organisaties om “de neuzen dezelfde kant op te krijgen”. Tot slot zet hij zich al meer dan tien jaar in voor verschillende maatschappelijke projecten en goede doelen zoals buurtbemiddeling in Utrecht.

Jorg is analytisch, betrokken en heeft frisse ideeën over hoe organisaties het beste uit hun mensen kunnen halen. Belangrijke kenmerken van zijn trainingen zijn humor, een directe maar positieve benadering en creatieve en interactieve werkvormen. Hierdoor kan hij mensen ‘wakker schudden’ en snel tot de kern van het probleem komen.

Justa houdt zich reeds 9 jaar vanuit haar eigen onderneming Bos Zorgtoezicht & Advies bezig 

  • - als onafhankelijk voorzitter met calamiteitenonderzoeken bij ernstig blijvend letsel of onnatuurlijke dood,
  • - met advisering van diverse zorgorganisaties in de langdurige zorg (veelal in crisissituaties zoals Verscherpt Toezicht ingesteld door de IGJ) op het gebied van het verbeteren van kwaliteit van zorg en veiligheid,
  • - scholingen,
  • - en voert ook onafhankelijk toezichtbezoeken/audits uit bij zorginstellingen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg in opdracht van de RvB en/of RvT. 

Haar focus ligt op het inzicht krijgen in de risico’s op het gebied van kwaliteit van zorg en persoonlijk welbevinden van cliënten, veiligheid en het geven van concrete verbeteradviezen (leren en verbeteren binnen zorgorganisaties). 
Justa is van 2002 t/m 2012 werkzaam geweest bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (tegenwoordig IGJ), waarvan tussen 2006 en 2012 als Senior Inspecteur Ouderenzorg. 
Daarvoor was zij actief als verpleegkundige in een academisch ziekenhuis en de GGZ. Justa heeft HBO-Verpleegkunde en Medische Sociologie aan de UvA gestudeerd.
In 2019/2020 was Justa lid Raad van Toezicht met portefeuille Kwaliteit en Veiligheid van een landelijke thuiszorgorganisatie (welke werd overgenomen door een andere partij). 
Tijdens de coronacrisis is Justa eerst fulltime aan de slag gegaan bij een verpleeghuis omdat er extra handen aan het bed nodig waren. Zij werkte daarna nog een half jaar als oproepkracht.
Haar drijfveren zijn goede en liefdevolle zorg voor cliënten en focus op het morele kompas bij bestuur en toezichthouders van zorgorganisaties .
 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Judith Vaessen
Judith Vaessen
Assistent congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl