Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

8-daagse opleiding Wzd-functionaris in de ouderenzorg

Speciaal voor (toekomstige) Wzd-functionarissen

Achtdaagse opleiding | diverse startdata

40 PE-punten

Sprekers

Jurist en oud-inspecteur IGJ

Brenda is sinds 1998 betrokken bij de rechten van kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie.

Sinds 2005 is Brenda werkzaam bij het Amsterdam UMC als universitair docent en onderzoeker gezondheidsrecht. Vanaf 1 juni 2020 heet de nieuwe afdeling 'ethiek, recht en humaniora'.

Als onderzoeker is Brenda betrokken geweest bij verschillende onderzoeken, waarbij de nadruk ligt op de rechtspositie van kwetsbare personen. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen en trainingen aan een zeer gevarieerd publiek.

 

Dr. Dorothea Touwen is docent en onderzoeker medische ethiek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Dr. Dorothea Touwen doceert medische ethiek en gezondheidsrecht aan artsen in opleiding en adviseert meerdere toetsingscommissies voor medisch onderzoek.

Justa houdt zich reeds 9 jaar vanuit haar eigen onderneming Bos Zorgtoezicht & Advies bezig 

  • - als onafhankelijk voorzitter met calamiteitenonderzoeken bij ernstig blijvend letsel of onnatuurlijke dood,
  • - met advisering van diverse zorgorganisaties in de langdurige zorg (veelal in crisissituaties zoals Verscherpt Toezicht ingesteld door de IGJ) op het gebied van het verbeteren van kwaliteit van zorg en veiligheid,
  • - scholingen,
  • - en voert ook onafhankelijk toezichtbezoeken/audits uit bij zorginstellingen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg in opdracht van de RvB en/of RvT. 

Haar focus ligt op het inzicht krijgen in de risico’s op het gebied van kwaliteit van zorg en persoonlijk welbevinden van cliënten, veiligheid en het geven van concrete verbeteradviezen (leren en verbeteren binnen zorgorganisaties). 
Justa is van 2002 t/m 2012 werkzaam geweest bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (tegenwoordig IGJ), waarvan tussen 2006 en 2012 als Senior Inspecteur Ouderenzorg. 
Daarvoor was zij actief als verpleegkundige in een academisch ziekenhuis en de GGZ. Justa heeft HBO-Verpleegkunde en Medische Sociologie aan de UvA gestudeerd.
In 2019/2020 was Justa lid Raad van Toezicht met portefeuille Kwaliteit en Veiligheid van een landelijke thuiszorgorganisatie (welke werd overgenomen door een andere partij). 
Tijdens de coronacrisis is Justa eerst fulltime aan de slag gegaan bij een verpleeghuis omdat er extra handen aan het bed nodig waren. Zij werkte daarna nog een half jaar als oproepkracht.
Haar drijfveren zijn goede en liefdevolle zorg voor cliënten en focus op het morele kompas bij bestuur en toezichthouders van zorgorganisaties .
 

Luuk Arends is advocaat gezondheidsrecht bij Dirkzwager legal & tax. Naast zijn werkzaamheden is hij redactielid van het Journaal GGZ & Recht . In 2005 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met het Proefschrift getiteld: `Psychogeriatrische patiënt en recht; Zorg voor vrijheidsbeperking´. In zijn praktijk heeft hij zich onder meer toegelegd op de juridische aspecten van het uitwisselen van persoonsgegevens in de gezondheidszorg en adviseert en procedeert hierover.

Specialist ouderengeneeskunde en jurist

Jurist en specialist ouderengeneeskunde

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Judith Vaessen
Judith Vaessen
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl