Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

  1. Marck Haerkens
  2. Website
  3. LinkedIn
  4.  

     

Marck Haerkens

Spreker

Marck Haerkens

Na de studie geneeskunde startte zijn militaire loopbaan in 1989 als bataljonsarts bij 103 Verkenningsbataljon in Seedorf (Duitsland). Na opleiding in Fort Rucker, Alabama (USA) volgden functies als vliegerarts op de vliegbases Deelen en Volkel. Na het behalen van zijn militaire vlieger wings (Groot Militair Brevet) heeft hij zich gekwalificeerd op de Bölkow verkennings- en Apache gevechtshelikopters en was gastvlieger bij 299 en 301 Squadron op de vliegbasis Gilze-Rijen. Momenteel vliegt hij met een Commercial Pilots Licence nog steeds regelmatig helikopter.

In 2001 rondde hij zijn opleiding tot chirurg af in het Radboudumc, Nijmegen. Zijn traumatologie-ervaring startte in Wilford Hall Medical Centre, een level 1 traumacentrum in San Antonio, Texas (USA). Als militair traumachirurg en Mobiel Medisch Team (heli-MMT) arts werkte Marck bij het Radboudumc en later het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Als militair chirurg is hij uitgezonden geweest naar onder meer Irak en Afghanistan. Voor zijn inspanningen op het grensvlak van luchtvaart en zorg ontving hij in 2009 het Generaal Snijders Erediploma.

Na ruim 18 jaar heeft Haerkens de KLu als Kolonel verlaten (hij is nog steeds reserve-officier) om zich met zijn organisatie Wings of Care te focussen op Human Factors en teampresteren in hoogkritische werkomgevingen. Hij ontwikkelde hiertoe het samenwerkingsmodel Crew Resource Management (CRM) voor de klinische zorg. In 2013 kreeg het Wings of Care CRM-project op de IC van het Radboudumc de nationale IGZ ZorgVeilig Prijs toegekend.

Haerkens promoveerde in 2017 op het proefschrift “Human Factors and Team Performance” aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


Congressen