Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Ziekte in het gezin

Begeleiden van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder

Dinsdag 3 december 2024

Sprekers

Swanny Kremer is filosoof/ethicus en werkt als onderzoeker in FPC Dr. S. van Mesdag te Groningen. Zij doet promotieonderzoek naar de (eventuele) effecten van moreel beraad op de professionalisering van medewerkers in de sociotherapie

Carlos Nunez is een architect en stedenbouwkundig ingenieur uit Colombia. Na zijn studie in design en architectuur aan de Staatliche Hochschule für Bildende Künste in Berlijn en aan de Los Andes Universiteit in Bogota, studeerde Carlos stedenbouw aan de Technische Universiteit in Delft. Hij specialiseerde zich in Besluitvorming en Computermodellen. Na zijn werk in stedenbouw, management en besluitvorming in Nederland, Colombia, Duitsland en Oekraïne ontwikkelde Carlos stedenbouw- en managementsimulatiegames. Hij maakte hierbij gebruik van culturele diversiteit als motor om besluitvormingsprocessen te verbeteren. 

Carlos heeft als intercultureel manager gewerkt voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, waar hij Nederlandse managers en ingenieurs trainde voor internationale uitzendingen. 

Hij doceerde logistiek, cultuur en international business aan de Rotterdam Business School, Hogeschool Utrecht, de Bremerhaven University of Applied Sciences, École de Management de Normandie in Caen, en de Sorbonne Universiteit in Parijs. 
 

Dineke Verkaik werkt als psychotherapeut bij GGz Centraal, polikliniek voor jongeren van 12 tot 18 jaar in Amersfoort. Zij heeft als Orthopedagoog-Generalist gewerkt bij het Ambulatorium van de Universiteit Utrecht en als docent bij de faculteit Pedagogische Wetenschappen. Daarnaast heeft zij samen met prof. dr. Paul Boelen gewerkt aan het onderzoek ‘Gezin en Kanker’, gefinancierd door Pink Ribbon. Het gezinsboek Wanneer je als ouder kanker hebt en het werkboek voor kinderen Wanneer je moeder of vader kanker heeft zijn ontwikkeld in het kader van dit onderzoek.

Dochter, moeder, stiefmoeder; en in al die rollen weet ze van verlies en verdergaan. Daarnaast kijkt ze met een systemische bril naar de wereld en de families die ze begeleidt rondom ziekte en afscheid.

Hoe zorg je dat iedereen gezien wordt, dat er ruimte is voor alles dat er is?

Vanuit haar bedrijf met-Liefde ondersteunt ze daarin gezinnen en iedereen om het gezin heen; school, vereniging etc.

Kim Messelink is gepassioneerd verpleegkundige met uitgebreide werkervaring in de zorg en met ervaring als gastdocent/ spreker, die graag enthousiast uitleg geeft over de verpleging in het algemeen en de zorg voor ouders met kanker in het bijzonder.

Linda Speijers-van der Plas heeft in haar werk als bevlogen internist-oncoloog vaak de woorden “U hebt kanker” uitgesproken. Woorden die vaak insloegen als een bom. 

Dat zij geen invloed had op de diagnose zelf, maar wel op hoe zij patiënten na zo’n boodschap verder kon begeleiden op hun pad, bracht haar ertoe om zich al tijdens haar opleiding tot internist-oncoloog verder te specialiseren in de palliatieve zorg.

Haar passie ligt vooral in het leveren van maatwerk, in het afstemmen op de behoeften, doelen, angsten en draagkracht van deze patiënten en hun omgeving. En hoe zij dit doet, deelt ze graag als (gast)docent.
 

Raya Nunez Mahdi is een Indonesische sociaal- en medische antropoloog. Zij groeide op in Thailand, China, Indonesië, Rusland, Nederland en Duitsland. Raya studeerde culturele antropologie aan de Humboldt Universiteit in Berlijn, waar ze haar man Carlos ontmoette. Ze studeerde sociale antropologie en medische antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. 

Ze heeft eerst gewerkt als trainer in interculturele communicatie aan het Koninklijk Instituut voor de tropen in Amsterdam. Hierna werkte ze als docent intercultureel Management, Gedrag in Organisaties en in de Wereldburgschap aan de Hogeschool Utrecht en aan de Bremerhaven University of Applied Sciences. Daarnaast doceerde ze Interculturele Communicatie aan de École de Management de Normandie in Caen en aan de Sorbonne Universiteit in Parijs. 

Carlos en Raya Nunez zijn auteurs en coauteurs van “Interculturele Communicatie in de zorg”. In Den Haag hebben zij een Intercultureel Management Training Bureau, waar zij zorgprofessionals en docenten trainen in het effectief en inclusief werken in multiculturele teams. 
 

Tanja van Roosmalen komt in haar werk als rouwtherapeut in contact met kinderen, jongeren en ouders die op de een of andere manier geconfronteerd worden met ziekte of de dood. Juist in die situatie gaat het om de essentie van het leven, over dat wat werkelijk belangrijk voor iemand is. Als rouwtherapeut loopt ze een eindje mee in dat proces en probeert ze mee te zoeken naar het LEF om het leven weer op te pakken. Ook scholen die te maken krijgen met een ernstig zieke leerling of een rouwende leerling ondersteunt zij hierbij. 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Mirte Verwasch
Mirte Verwasch
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl