Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Kwaliteitsverpleegkundige

Kwaliteitsbevordering in de ouderenzorg

Driedaagse cursus | diverse startdata

15 PE-punten!

Cursus

Benieuwd naar welke voorzorgsmaatregelen wij treffen mbt Covid-19/Corona? 

Deze driedaagse cursus is voor verpleegkundigen die zich binnen de ouderenzorg willen bezighouden met kwaliteitszorg. Kwaliteit is een breed begrip en is dus op meerdere competenties van uw beroepsprofiel toe te passen.

Geef vorm aan uw rol als kwaliteitsverpleegkundige en krijg tools om met kwaliteitszorg aan de slag te gaan!

Elke organisatie geeft anders vorm aan de rol van kwaliteitsverpleegkundige. U leert tijdens de cursus daarbij ook van uw collega's uit andere instellingen. Wat doet een kwaliteitsverpleegkundige? Wat kan die? Wat heeft die zelf nodig? 
We geven u actuele kennis en tools om te werken aan kwaliteitszorg én we dragen bij aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wat is goede zorg eigenlijk voor de specifieke doelgroep waar wij voor zorgen? En wat zegt het kwaliteitskader daarover? We bespreken instrumenten om de kwaliteit van zorg in beeld te krijgen. Wat doen we goed en wat kan beter? 

Een kwaliteitsverpleegkundige herkent incidenten en calamiteiten en weet hoe hiermee om te gaan. Wat is bijvoorbeeld de rol van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd bij calamiteiten? En hoe bespreekt u dit met de betrokkenen zodat iedereen er wat van kan leren? 

We geven u informatie om methodisch te werken aan kwaliteit met de PDCA-plus. De PDCA-plus is de reguliere PDCA-cyclus mét aandacht voor weerstand, draagvlak en het benutten van wetenschappelijke kennis en innovaties. Met dat laatste ontstaat er een proces dat veel weg heeft van een klein praktijkonderzoek.

Wie de functie van kwaliteitsverpleegkundige goed wil kunnen uitoefenen zal helder moeten communiceren. Dat geldt voor de communicatie naar zowel de cliënt, de individuele collega als naar het team. Daarom combineren wij in de cursus inhoudelijke deskundigheid met praktische training op het gebied van feedback en coaching. U krijgt gereedschappen om op een juiste manier feedback te geven aan collega's en u leert nieuwe vaardigheden om uw collega's op een effectieve en waardevolle manier te coachen (zodat de samenwerking een feestje wordt). 


In drie dagen zullen verschillende enthousiaste en gedreven trainers u meenemen in de wereld van de kwaliteit in het verpleeghuis:   

  • Dag 1: De rol van de kwaliteitsverpleegkundige 
  • Dag 2: Persoonlijk leiderschap en onderzoek
  • Dag 3: Coachingsvaardigheden 

De vorige editie is met een 9,2 beoordeeld! 

De data van de verschillende edities vindt u op de programmapagina. 

 

 

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Eva Komen
Eva Komen
congresontwikkelaar en -coördinator
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl