Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Deze cursus heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Stop to Practice

Mentale fitheid, veerkracht en bevlogenheid voor medisch specialisten

Zevendaagse cursus | startdatum 9 mei 2019

Cursus

Als medisch specialist draagt u de grote verantwoordelijkheid voor goede zorg voor uw patiënt. U functioneert daarom op het toppen van uw kunnen en dit brengt risico’s met zich mee. Een combinatie van mondige patiënten, hoge administratielast en gebrek aan sociale steun vormen een extra belasting voor uw persoonlijke gezondheid.

Voor het leveren van de beste kwaliteit van zorg zijn veerkracht en bevlogenheid essentieel. Stelt u uw eigen gezondheid echter wel genoeg centraal? Heeft u oog voor uw mentale fitheid, flexibiliteit en balans? En hoe verbetert u uw eigen mentale gezondheid en ondersteunt u uw collega’s?

Werken in de gezondheidszorg is topsport! Leer de juiste technieken en vaardigheden voor zelfzorg, mentale fitheid en emotionele balans.

Nieuw in Nederland is het StoP-programma. Deze methodiek, die staat voor Stop to Practice, is geïnspireerd op Amerikaanse en Zweedse programma’s gericht op de positieve psychologie en dynamische opvattingen van het begrip gezondheid, waarbij flexibiliteit en behoud van eigen regie centraal staan.

Tijdens deze cursus staan drie werkvormen centraal: aandacht- & concentratietraining, narrative medicine en appreciative inquiry. Aan de hand van deze werkvormen behandelt u in zeven modules, verspreid over zes maanden, de uitdagingen van de medische beroepsoefening. Enthousiaste deelnemers zeggen het volgende over de cursus:

'Mijn behoefte een betere werk-privé balans te krijgen was aanleiding om deel te nemen aan de cursus. De cursus heeft me hier ontzettend bij geholpen' (Sanne, orthopedisch chirurg)

'Tijdens de cursus heb ik praktische adviezen gekregen om de betrokkenheid bij mijn patiënten beter in balans te brengen' (Sue, kinderarts)

'De cursus leert me afstand nemen van zaken die ik niet kan beïnvloeden, het lukt me steeds beter om dit binnen mijn werk toe te passen' (Peter, chirurg)

Deze methodiek is uniek in Nederland en wordt na groot succes van de eerste editie wederom aangeboden door Medilex. De cursus is specifiek ontwikkeld voor medisch specialisten.

De cursus wordt verzorgd door Natascha Deguelle (gynaecoloog) en Lilian Wirken (verloskundige en coach) van MediModus.

De cursus vindt plaats op donderdag 9 mei, vrijdag 10 mei, donderdag 13 juni, donderdag 5 september, donderdag 3 oktober, donderdag 31 oktober en donderdag 14 november 2019.

 

   

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik u graag verder!

Stel uw vraag
Greta van de Weerdhof
Greta van de Weerdhof
directeur
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl